Warme honing mosterd saus

Heerlijke zoet pittige honing mosterdsaus

Een warme honing mosterd saus is een ware streling voor de tong en een vervolmaking van het gerecht waarbij u hem gebruikt. Varkenskarbonades, beenham of gerookte vis worden, aangekleed met een beetje van deze saus, van een dagelijks recept omgetoverd tot een feestelijk gerecht. Je kan het zelfs als een vegetarische pastasaus gebruiken!

U kunt honing mosterd saus natuurlijk kant en klaar kopen maar het maken van een warme honing mosterd saus is een kleine moeite en veel lekkerder. U maakt een warme honing mosterd saus in 10 minuten.

warme honing mosterdsaus

Hoe maken we een lekkere warme honing mosterd saus?

Een goede saus maken we van goed ingrediƫnten. Rommel niet met goedkope mosterd en honing, deze zijn zuur en branden in de keel. Voor een tongstrelende warme honing mosterd saus nemen we 40 gram echte boter, daarin fruiten we een kleingesnipperd zoet uitje glazig. Roer er vervolgens 200 ml room, 3 eetlepels lekkere zachte mosterd en 3 eetlepels honing door.

De warme honing mosterd saus binden met een beetje in water opgelost aardappelzetmeel en op smaak maken met peper en zout. In de vegetarische keuken is deze saus heerlijk bij licht aangebraden cantharellen of sojavlees.