Honing mosterd marinade

Honing Mosterd Marinade – Bereiding & Gebruik

Hoe maak je een honing mosterd marinade?

Honing mosterd marinade bereid je eenvoudig met de volgende ingrediënten: vier eetlepels citroensap, vier eetlepels vermout, twee eetlepels vloeibare honing, twee eetlepels grove mosterd en vier eetlepels olie. De honing mosterd marinade bereid je vervolgens eenvoudig door alle ingrediënten, behalve de olie, door elkaar heen te mengen.

Wanneer dit gebeurd is meng je de olie er beetje bij beetje doorheen. Wacht bij voorkeur met het toevoegen van extra zout en peper totdat je de marinade in een gerecht hebt verwerkt. Dit om overgezoute maaltijden te voorkomen.

honing mosterd marinade

Waar gebruik je de honing mosterd marinade voor?

Deze marinade is in een veelvoud aan gerechten te gebruiken. Zo kun je de honing mosterd marinade perfect gebruiken bij het opdienen van verschillende soorten vlees, denk hierbij eens aan een in de oven gegaarde beenham, of aan een gebakken of gestoomd stuk kipfilet. Zelfs een biefstuk in de oven is heerlijk met een honing-mosterd marinade gecombineerd met Belgische frietjes!

Deze marinade is echter ook erg smakelijk bij een stukje vis, bijvoorbeeld bij een portie gestoomde zalm. Door de honing mosterd marinade toe te voegen aan een gerecht zullen bovendien de meest kieskeurige eters de gerechten met smaak nuttigen!