Beenham uit de oven

Beenham honing mosterd, de perfecte combinatie

De pittigheid van de gepekelde beenham heft het zure van de mosterd op en krijgt body door de zoete honing. Dit makkelijke recept maakt u in de oven. Dit beenham honing mosterd recept neemt 1½ uur van uw tijd in beslag en is voor 3 personen.

Hoe bereiden het beenham honing mosterd trio?

Vet een kleine aardewerken ovenschaal ruim in met boter. Het kleine formaat is nodig opdat de beenham in het vet en de marinade moet garen.

Neem een beenham van rond de 600 gram, steek er een paar kruidnagels in en smeer hem goed in met honing en mosterd. De smaak van de beenham honing mosterd marinade komt het best tot zijn recht als u hem minimaal één uur voor het braden aanbrengt. Verwarm de oven voor op 160 graden en braad de beenham, onder regelmatig overgieten met de marinade, gedurende 35 min. Laat hem 1 uur nagaren op 90 graden. Nog een paar maal bedruipen met de marinade of afdekken met folie, om uitdrogen tegen te gaan.

Dit verrukkelijke beenham honing mosterd gerecht gaat goed samen met geroerbakte zeekraal met stukjes perzik en een gepofte aardappel.