Honing mosterd saus

Ingrediënten

Een honing mosterd saus smaakt heerlijk bij beenham of ander mager vlees. Uw receptenlijstje is niet lang en de saus is snel gemaakt. Dit is uw lijstje voor de honing mosterd saus voor vier personen: één uitje, 200 ml room, 3 eetlepels mosterd en 3 eetlepels honing, peper en zout, olijfolie. Mosterd vindt u in vele variaties. De basis is voor elke mosterd dezelfde: azijn, zout en suiker. Maar het is de gebruikte kruidenmix die van goeie mosterd, echte mosterd maakt. Uit uw keukenkast haalt u een goed keukenmesje, een pan en een mengkom.

Honing mosterd saus

Aan de slag

Het uitje snijden we heel fijn en gaan we zachtjes stoven in de olijfolie. Ondertussen maken we de basis van de honing mosterd saus: we mengen de honing en mosterd bij de room. Het mengsel mag bij het gestoofde uitje. Afkruiden met peper en zout en we laten het geheel goed inkoken. Is uw honing mosterd saus lekker, dan met u eerste even proeven en eventueel nog wat laten inkoken om dikker te maken. De honing mosterd saus dient u warm op en kan ook heerlijk smaken met een gepelde witte druif erbij.